Krštenje Gospodinovo

12. siječnja 2020.

Krštenje Gospodinovo

 1. DJECA POMAŽU DJECI
  Crkva od nas traži da pomognemo djeci shvatiti da su i oni misionari, suodgovorni za propovijedanje Radosne vijesti. Blagdan Bogojavljenja posvećen je Papinskom misijskom Djelu sv. djetinjstva, koje se sastoji od ''dva stupa'': molitve i materijal-ne žrtve. Toga smo dana prikupili 2.500 kuna za Djelo svetog djetinjstva. Hvala svima! Više na: www.misije.hr

 2. Danas slavimo blagdan Krštenja Gospodinova. Ovom nedjeljom završava božićno vrijeme, a ujedno započinje vrijeme kroz godinu.

 3. Na drugu nedjelju u mjesecu svoje molitve i žrtve prikazujemo za sve naše obitelji.

 4. Blagoslov obitelji odvija se prema objavljenom rasporedu. Blagoslov započinje svagdanom u 9 sati, nedjeljom u 13 sati, te završava najkasnije u 21 sat. Sve ostale informacije potražite na zasebnom listiću s rasporedom blagoslova.
  Oni koji se nisu ranije prijavili ili neće biti kod kuće na dan blagoslova mogu se javiti za naknadni termin, 18. ili 25. siječnja.

 5. Biblijska zajednica okuplja se ponedjeljkom od 19 sati.

 6. U povodu obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske pozivamo vas na euharistijsko slavlje u katedrali, u srijedu, u 18 sati.

 7. Euharistijsko klanjanje je četvrtkom, od 17 do 18,30 sati. Dođite!

 8. U subotu, 18. siječnja, pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2), započinje Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Tijekom osam dana molit ćemo zajedno s Isusom „da svi budu jedno“, te da i mi pridonosimo jedinstvu Kristove Crkve.

 9. Mjesečni susret Schönstattske obitelji održat će se u subotu, 18. siječnja, nakon mise u 7,30 sati.

 10. Novi susret učenika od 5. do 7. razreda OŠ-a održat će se u subotu, 18. siječnja, od 9 do 10 sati.

 11. Sljedeće nedjelje nastavljamo sa susretima djece mlađe školske dobi. Susret je u vjeronaučnoj dvorani u 10,30 sati. Pozivamo svu djecu da se priključe!

 12. Kateheze za mlade održavaju se utorkom u 20,30 sati, a nastavljaju se 14. siječnja.
  Župna kateheza za prvopričesnike nastavlja se 15. siječnja.
  Župna kateheza za krizmanike nastavlja se 22. siječnja.
  Kateheze za odrasle vjernike, srijedom nakon mise, nastavljaju se 22. siječnja.

 13. Od 31. siječnja do 2. veljače održat će se Kursiljo – Mali tečaj kršćanstva – za krizmanike.

 14. U petak, 17. siječnja, nakon večernje mise, održat će se u Pastoralnom centru ULTREJA - Mjesečna duhovna obnova. Svjedočit će naš župljanin ROBERT HOLJEVAC o svojem životu, iskustvu vjere, Crkve, obrazovanju, invaliditetu, iskustvu smrti, a koje je opet povezano s vjerom, te o još mnogim drugim stvarima.
  Jako se veselimo svjedočenju i međusobnom susretu koji prepoznajemo kao doprinos živoj zajednici, proširenoj obitelji naše župe, da bismo se svi međusobno bolje upoznali, povezali, pomagali. Od srca se radujemo vašem dolasku!
  Kursiljo Hrvatska

TAGOVI: obavijest

DANAS U ŽUPI

misa
17:30 vrijeme za osobnu molitvu - obavezna REZERVACIJA TERMINA (ograničen broj osoba)
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 439 | god. 11. | 05.04.2020.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured nije otvoren.