KURSILJO za krizmanike

25. siječnja 2020.

KURSILJO za krizmanike

Od 31. siječnja do 2. veljače u školi će se održati Kursiljo – Mali tečaj kršćanstva – za krizmanike.

Kursiljo je kao posebnu karizmu razvio rad s krizmanicima u pripremi za primanje sakramenta potvrde. Kroz trodnevni tečaj krizmanici imaju priliku čuti kateheze svećenika i svjedočanstva mladih, a nakon toga podijeliti svoja iskustva u grupama koje vode za to pripremljeni animatori.

Kursiljo ili Mali tečaj je katolički pokret koji je 1949. godine u Španjolskoj inicirala grupa angažiranih katolika (laika i svećenika), potaknutih uznemiravajućim pitanjem: Ako je kršćanin čovjek koji je otkupljen, zašto taj kršćanin ne izgleda radostan?

Danas Kursiljo postoji u šezdesetak zemalja svijeta, a trodnevni je tečaj prošlo više desetaka milijuna ljudi. Kursiljo je nastao kao prvi od modernih laičkih pokreta; prethodio je i II. vatikanskom koncilu. Utjecao je na stvaranje nekih drugih pokreta i udruga, poput Obiteljskih susreta i Neokatekumenskog puta.

Cilj Malog tečaja jest duhovno obnoviti društvo obnovom njegovih pojedinaca i stvoriti ozračje u župi koje potiče veće zajedništvo i aktivniji angažman laika po završetku tečaja. Zato je naglasak na svjedočanstvu i prihvaćenosti koju krizmanici osjećaju na susretu.

Raspored

petak 20 – 21:30 sati
subota 9 – 17 sati
nedjelja 10:15 – 13:30 sati

Subotnji program uključuje ručak za sve sudionike, a na nedjeljnoj misi u 11 sati sudjeluju i roditelji krizmanika

TAGOVI: kursiljo

DANAS U ŽUPI

misa
17:30 vrijeme za osobnu molitvu - obavezna REZERVACIJA TERMINA (ograničen broj osoba)
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 437 | god. 11. | 22.03.2020.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured nije otvoren.