Bolesničko pomazanje

“Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se.” (Jak 5, 14-15)

Kristovo suosjećanje s bolesnima i njegova brojna iscjeljenja svakovrsnih bolesnika očit su znak da je “Bog pohodio narod svoj” (Lk 7,16) i da se približilo Kraljevstvo Božje. Ali Isus ima vlast ne samo liječiti već i grijeh opraštati: on je došao izliječiti čitavoga čovjeka, dušu i tijelo. Isus je liječnik koga bolesnici trebaju. Njegovo suosjećanje sa svima koji trpe ide tako daleko da se s njima poistovjećuje: “oboljeh i pohodili ste me” (Mt 25,36). Isusova posve osobita ljubav prema bolesnima nije kroz vjekove prestala kršćane poticati na posebnu brigu prema svima koji trpe na tijelu i duši. (KKC 1503)

Sakrament bolesničkog pomazanja namijenjen je teže bolesnima, no jedan od njegovih plodova je i zdravlje, „ako to koristi duhovnom spasenju osobe“. Ovaj sakrament slavimo zajedno u Župi na Svjetski dan bolesnika - spomendan Gospe Lurdske (11 .veljače), no može se zatražiti i primiti tijekom godine, kada je to potrebno.

"Onima koji su na izlazu iz ovoga svijeta, uz sakrament bolesničkog pomazanja Crkva nudi euharistiju kao popudbinu.“ Vrlo mali broj vjernika odlazi Ocu okrijepljen svetim sakramentima. Nemojte čekati zadnji trenutak! Pozovite svećenika, omogućite osobi da se pomiri s Bogom i sakramentima pripremi za prijelaz u vječnu Domovinu.

DANAS U ŽUPI

misa
17:30 vrijeme za osobnu molitvu - obavezna REZERVACIJA TERMINA (ograničen broj osoba)
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 439 | god. 11. | 05.04.2020.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured nije otvoren.