90. OBLJETNICA CARITASA Zagrebačke nadbiskupije

15. listopada 2023.

90. OBLJETNICA CARITASA Zagrebačke nadbiskupije

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježit će 90. obljetnicu svoga osnutka i služenja najpotrebnijima svečanom akademijom u petak 20. listopada 2023. godine u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. U glazbenom dijelu programa nastupit će Ansambl hrvatskih narodnih pjesama i plesova LADO.

U nedjelju 22. listopada u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, Kaptol 28, zahvalno euharistijsko slavlje u 10 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački u miru.

"Ovom proslavom želimo prije svega zahvaliti Bogu za sve milosti kojima je tijekom minulih 90 godina obasipao djelovanje zagrebačkog Caritasa te brojnim dobročiniteljima, volonterima i zaposlenicima koji su iskustvom zajedništva i povezivanja u dobru utkali dio sebe u rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije", rekla je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa.

Tijekom proteklih devet desetljeća zagrebački Caritas bio je pokretač brojnih inicijativa te promicatelj karitativnog, socijalnog i humanitarnog rada, ne samo na području Zagrebačke nadbiskupije nego i puno šire, posebno u vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine kad je bio prisiljen djelovati u ilegali, kao i tijekom Domovinskog rata u puno povoljnijim društveno-političkim okolnostima suverene i samostane Republike Hrvatske, pružajući konkretnu pomoć stotinama tisuća pojedinaca i obitelji pogođenih različitim nevoljama.

SVI SMO MI CARITAS!

UKLJUČI SE!

U utorak, 17. listopada održat će se sjednica Odbora župnog Caritasa, s početkom u 18,30 sati. Pozivamo sve župljane da župni Caritas podrže molitvom, ali i svojim radom.

Sadašnjem Odboru uskoro istječe petogodišnji mandat pa treba nove članove i voditelja. Pozvani su svi župljani, a na poseban način oni mlađi koji bi svojim vještinama i elanom pomogli proširiti djelovanje Caritasa i podržati već započete mnogobrojne aktivnosti.

Ako tražite način da produbite svoju vjeru, onda se pridružite župnom Caritasu kao volonter. Osluhnite zove li vas Bog da svojim radom i volontiranjem svjedočite njegovu ljubav upravo prema bližnjem u potrebi.

Odvažite se i prijavite, a inicijalni susret održat će se u četvrtak, 16. studenoga.

Prijaviti se možete do 14. studenoga putem Prijavnice koju ćete pronaći kod ulaza u školu.

TAGOVI: Caritas , obavijest

DANAS U ŽUPI

00:00 cjelonoćno klanjanje
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
07:30 jutarnja misa
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:00 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed: pola sata prije mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 663 | god. 15. | 21.7.2024.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured otvoren je u utorak i petak nakon mise.