Krist Kralj

20. studenoga 2016.

Krist Kralj
 1. Današnjom svetkovinom Krista Kralja završava Godina milosrđa. Hvala Gospodinu na svim milostima!

 2. Od 3. studenoga do 31. prosinca traje zajednička akcija Hrvatskog Caritasa i tvrtke Lidl Hrvatska "Pomagati je lako!", kojom se prikupljaju namirnice i proizvodi potrebni socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, korisnicima pomoći nad/biskupijskih i župnih Caritasa diljem Hrvatske.
  Više na: www.czn.hr

 3. Zajednica mladih nastavlja svoje susrete srijedom, u 20 sati, ciklusom: Sveci mučenici - nepokolebljivo svjedočanstvo vjere. Ove srijede: Maksimilijan Kolbe - svetac koncentracijskih logora.
  Veselimo se vašem dolasku!

 4. Sljedeća nedjelja je 1. nedjelja došašća, kojom započinjemo novu crkvenu godinu.
  U 9 sati bit će predstavljanje prvopričesnika, a u 11 sati krizmanika. Pratimo ih svojom molitvom.

 5. Novi susret djece školske dobi bit će sljedeće nedjelje, u 10,30 sati. Pozivamo svu zainteresiranu djecu da se priključe!

 6. Ženidbu namjeravaju sklopiti:
  Marko MUDROVČIĆ iz Zagreba (sin Zvonimira i Ankice dj. Rebrović), rkt. i
  Anita VIDAK iz Zagreba (kći Peje i Petre dj. Lučić), rkt.

 7. U došašću ćemo svakog jutra u 6 sati u kapeli slaviti mise zornice. Na početku svake zornice molimo Jutarnju iz Božanskog časoslova. Kapela se otvara u 5,30 sati. Nedjeljom nema zornice.
  Svagdanje večernje i sve nedjeljne mise ostaju prema redovitom rasporedu. Tijekom došašća na svim misama moli se Molitva za sinodu (tekst je otisnut na Rasporedu pastoralnih događanja, od 9. listopada ove godine).

 8. Od 29. studenoga upisujemo mise za sljedeću godinu. Odjednom je moguće upisati najviše tri nedjeljne mise, a mise na kolektivnu nakanu slavit ćemo i utorkom i petkom. Misni stipendij iznosi 50 kn.

 9. U subotu, 3. prosinca, idemo na adventski program u mađarske gradove Siget i Pečuh. Polazak je u 7 sati ujutro ispred Pastoralnog centra. Cijena je 150 kn. Potrebna je osobna iskaznica ili putovnica.

 10. U tijeku je prikupljanje potpisa za europsku građansku inicijativu Mama, Tata & Djeca, kojom se želi na razini Europske unije zaštititi brak kao zajednicu muškarca i žene te obitelj. Kao što smo mi u Hrvatskoj zaštitili brak od redefinicije, tako se sada želi na razini EU, kako se brak ne bi redefinirao odozgo.
  Prikupljanje potpisa u cijeloj EU organiziraju brojne udruge, a u Hrvatskoj udruga U ime obitelji i druge udruge, pokreti i zajednice. Svoj potpis za ovu inicijativu možete dati na izlazu iz crkve.

 11. Roditeljski sastanak za prvopričesnike bit će u četvrtak, 24. studenoga 2016., u 19 sati. Predstavljanje Župnoj zajednici i podjela molitvenika sljedeće nedjelje, u 9 sati. Pratimo ih svojom molitvom.

 12. Roditeljski sastanak za krizmanike bit će u četvrtak, 24. studenoga 2016., u 19,30 sati. Predstavljanje Župnoj zajednici - sljedeće nedjelje, u 11 sati. Pratimo ih svojom molitvom.

 13. BLAGOSLOV DOMA I OBITELJI

  Pozivamo one koji su se 1.) nedavno doselili na područje naše Župe i 2.) one koji do sada nisu primali tradicionalni božićni blagoslov obitelji da se tijekom ovoga mjeseca prijave u Župni ured.
  Prijavnice možete dobiti na ulazu ili preuzeti s naše web stranice. Ispunjene nam vratite do kraja mjeseca studenog (papirom, faksom, e-poštom ...).

TAGOVI: obavijest

DANAS U ŽUPI

17:00 večernja misa - Uzašašće Gospodinovo
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
17:30 euharistijsko klanjanje
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
18:30 večernja misa - Uzašašće Gospodinovo
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
11:00 obiteljska misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
17:00 misa
17:45 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Četvrtkom: euharistijsko klanjanje od 17:30 do 18:30.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 496 | god. 12. | 09.05.2021.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured otvoren je od utorka do petka od 17:30 do 18 sati i od 19 do 19:30 sati.