Proslava Stepinčeva i 10. obljetnice Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici.

24. rujna 2021.

DUHOVNA PRIPRAVA za STEPINČEVO i 10. obljetnicu Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici

Proslava Stepinčeva u Župi blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici započet će u subotu, 25. rujna 2021., biblijskom likovno-glazbenom radionicom za osnovnoškolsku djecu, a završit će svečanom svetom misom na blagdan i župni god, u nedjelju 3. listopada, spomendan proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca. Bogati program proslave slijedi u nastavku.

U subotu, 25. rujna 2021., u 9 sati, kao početak priprave za proslavu Župne svetkovine Stepinčeva, održat će se, u prostorijama Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici, biblijska likovno-glazbena radionica za osnovnoškolsku djecu.

U ponedjeljak, 27. rujna 2021., nakon večernje mise, župna Biblijska zajednica organizira zanimljivu biblijsku večer, na temu Stepinac i Biblija.

U utorak, 28. rujna 2021., u 18,30 sati, slavi se misa zahvalnica za 22 godine sakristanske službe tzv. „školskih ekipa“, kroz koje su brojne župljanke godinama surađivale u uređenju predvorja OŠ Jure Kaštelana za nedjeljnu i blagdansku liturgiju.

U srijedu, 29. rujna 2021., vjernici će u dva termina, u 19,15 i u 20 sati, u vjeronaučnoj dvorani Pastoralnog centra, moći uz kratku diskusiju pogledati novi dokumentarni film o kardinalu Stepincu „Utjelovljena laž“.

 

TRODNEVNICA uoči STEPINČEVA i 10. obljetnice Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici

U četvrtak, 30. rujna 2021., započinje trodnevnica uoči Stepinčeva. Trodnevnicu predvodi vlč. Marko Čolak, župnik zagrebačke Župe bl. Ivana Merza, koja također već godinama iščekuje početak izgradnje župne crkve. Program trodnevnice u kapeli župnog Pastoralnog centra svakog dana započinje molitvom krunice u 17,50 sati, uz litanije bl. Alojzija Stepinca, a u 18,30 sati slijedi misno slavlje, uz ograničeno sudjelovanje župnih zborova.

Osim toga, trodnevnica donosi i dodatne sadržaje:

U četvrtak nakon mise bit će euharistijsko klanjanje do 20 sati, koje animira zajednica i Zbor mladih.

Na prvi petak, 1. listopada 2021., nakon mise započinje cjelonoćno euharistijsko klanjanje, a ispred Pastoralnog centra u 20 sati započinje molitvena šetnja ulicama Trnjanske Savice.

Na prvu subotu, 2. listopada 2021., u 8,30 sati, prinosom različitih nakana s molitvene šetnje i svečanim blagoslovom završava euharistijsko klanjanje. U 9 sati bit će pokorničko bogoslužje i ispovijed, u 18,30 sati sveta misa, a nakon mise euharistijska procesija sa svijećama.

 

SVETKOVINA STEPINČEVA i 10. obljetnice Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici

U nedjelju, 3. listopada 2021., središnja je proslava Stepinčeva. Svečano misno slavlje u 10 sati u dvorištu OŠ Jure Kaštelana predvodi prijašnji župnik, u čije vrijeme je uređen Pastoralni centar i blagoslovljena kapela, vlč. Vjekoslav Jakopović, koji je sada župnik Župe Sv. Mateja ap., Zagreb – Dugave.

 

Ovogodišnja proslava Stepinčeva i 10. obljetnice Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici bit će čin zahvalnosti za nebrojene milosti i uslišane molitve na svetim mjestima okupljanja – predvorju osnovne škole i kapeli Pastoralnog centra – te zajednički vapaj Gospodinu da proslavi svoga Slugu, bl. Alojzija Stepinca pred očima hrvatskoga naroda i cijeloga svijeta, da blagoslovi one koji su omogućili dugogodišnje korištenje školskog predvorja za potrebe Župe, te da providi što je potrebno za izgradnju nove škole i župne crkve na Trnjanskoj Savici.

TAGOVI: Stepinčevo

DANAS U ŽUPI

00:00 cjelonoćno klanjanje
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
07:30 jutarnja misa
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:00 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed: pola sata prije mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 663 | god. 15. | 21.7.2024.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured otvoren je u utorak i petak nakon mise.