STEPINČEVO 2022.

24. rujna 2022.

Naša Župa slavi godišnju svetkovinu na obljetnicu Stepinčeve beatifikacije, 3. listopada. Stepinčevi dani, prije i poslije blagdana, obogaćeni su raznovrsnim duhovnim sadržajima za župljane i druge štovatelje bl. Alojzija Stepinca.

Ovogodišnji program priprave i proslave:

Petak, 30. rujna

Kao i inače, nakon mise započinje cjelonoćno euharistijsko klanjanje, a na početku jedan sat zajedničkog razmatranja i slavljenja predvodi Zbor mladih.

Subota, 1. listopada

U 16 sati započinje Duhovna obnova koju predvodi don Josip Radić i članovi zajednice Omnia Deo, uz pokorničko bogoslužje, svjedočanstvo majke Jozefine Glasnović, euharistijski nagovor, svetu misu, klanjanje i blagoslov relikvijom bl. Carla Acutisa.

Nedjelja, 2. listopada

Središnju proslavu Stepinčeva, misom u  18,30 sati, predvodi vlč. Danijel Dukić, župnik Župe Svete obitelji, uz sudjelovanje svih zborova naše Župe. Nakon mise ispred Pastoralnog centra bit će tradicionalni domjenak za sve sudionike slavlja.

Ponedjeljak, 3. listopada, STEPINČEVO

Misu u 10 sati predvodi vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, a u 18,30 sati pavlin p. Marko Kornelije Glogović, župnik u Sveticama i osnivač Udruge Betlehem.

Subota, 8. listopada

Tradicionalno hodočašće školske djece Stepinčevim putem, od katedrale u Remete, i ove se godine održava u subotu nakon Stepinčeva. Polazak je ispred katedrale u 8,45 sati, a hodočasnička misa u Remetama je u 11 sati.

Nedjelja, 9. listopada

Pod nazivom „Čudo na Savici“ Udruga „Stepinčeva Savica“ organizira postavljanje Međunarodne izložbe euharistijskih čuda, koju je osmislio i izradio bl. Karlo Acutis, u prostoru Mjesnog odbora Trnjanska Savica, V. Ruždjaka 21. Izložba će biti otvorena od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.


Pozivamo vas da i ove godine, prema svojim mogućnostima, pridonesete proslavi blagdana. Kolače ili kakvo piće možete donijeti u nedjelju, oko 18 sati.

Pozivamo sve štovatelje bl. Alojzija Stepinca, Trnjane i druge Zagrepčane, vjernike i sve ljude dobre volje, a osobito mlade, da se pridruže slavlju i molitvi za izgradnju župne crkve na Savici.

Plakat

TAGOVI: Stepinčevo

DANAS U ŽUPI

18:30 večernja misa
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
20:30 zajednica mladih
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
11:00 obiteljska misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:00 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed: pola sata prije mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 620 | god. 14. |24.9.2023

listic

Župni ured otvoren je od utorka do petka od 17 do 18 sati.