STEPINČEVO 2018.

22. rujna 2018.

Ovogodišnja proslava Stepinčeva odvija se u znaku obilježavanja 20. obljetnice njegova proglašenja blaženim, na Mariji Bistrici, 3. listopada 1998. Tamo smo već hodočastili, 8. i 9. rujna, a središnje mjesto spomena našeg svetog Blaženika u virtualnom svijetu istražite na: www.stepinac.zg-nadbiskupija.hr.

Sve vas pozivam da se uključite odmah od početka u zajedničku pripravu. U petak tradicionalno hodočastimo u katedralu, a u subotu ujutro prilika je za „inventuru“ kroz temeljiti ispit savjesti i ispovijed, za koju će na raspolaganju biti više svećenika. U župnom molitveniku, na str.135., te na našoj web stranici pronaći ćete nekoliko primjera ispita savjesti, a posebno preporučujemo one za očeve i majke.

Novost ovogodišnje priprave je hodočašće učenika viših razreda osnovne škole Stepinčevim putem od katedrale do Remeta, te zanimljiva molitvena šetnja po Savici, u malim skupinama i s upaljenim svijećama, u subotu navečer.


Duhovna priprava

Duhovna priprava za proslavu Stepinčeva započinje u petak, 28. rujna, hodočašćem u katedralu, gdje će biti misa u 18 sati. Zajednički polazak je u 16 sati od Pastoralnoga centra. Prije mise, u 17,30 sati, moli se krunica, a nakon mise slijedi molitva kod Stepinčeva groba.

U subotu, 29. rujna, u 9 sati je pokorničko bogoslužje i ispovijed u školi. Ako i ne morate ići na ispovijed, sudjelujte u zajedničkom bogoslužju!

Učenici viših razreda osnovne škole toga dana u 13 sati kreću na hodočašće od katedrale do Remeta, gdje je misa u 15,30 sati.

Večernja je misa u 18,30 sati u Pastoralnom centru, a nakon mise krećemo na molitvenu šetnju sa svijećama, koja će završiti zajedničkom molitvom u parku.

Trodnevnica

U nedjelju, 30. rujna, navečer u školi, započinje trodnevnica. Predvoditelj je karmelićanin o. Mato Miloš, vicepostulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića. Nakon mise o. Miloš održat će prigodni nagovor.

Isti program bit će i u ponedjeljak, 1. listopada u Pastoralnom centru.

U utorak, 2. listopada u Pastoralnom centru, nakon mise svećenik predvodi klanjanje pred Presvetim do 20 sati, a od 20 do 24 sata izmjenjuju se župne skupine.

Blagdan Stepinčeva

Na sam blagdan Stepinčeva, u srijedu, 3. listopada, jutarnja je misa u 7,30 sati u Pastoralnom centru. Svečanu misu u 20 sati u školi predvodi mons. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim kardinala Stepinca.

Pozivamo vas da i ove godine, prema svojim mogućnostima, sudjelujete u pripremi proslave blagdana. Kolače, grickalice i piće možete donijeti u školu, od 18 do 19,30 sati.


Stepinčevo 2018.

TAGOVI: obavijest , Stepinčevo

DANAS U ŽUPI

09:00 župna misa
OŠ Jure Kaštelana, V. Ruždjaka 2A
16:30 zbor mladih
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
18:30 misa s mladima
OŠ Jure Kaštelana, V. Ruždjaka 2A

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:00 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed: pola sata prije mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 659 | god. 15. | 23.6.2024.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured otvoren je od utorka do petka, nakon mise.