STEPINČEVO 2023.
25. obljetnica beatifikacije

23. rujna 2023.

bl. Alojzije Stepinac
bl. Alojzije Stepinac

Ovogodišnja proslava Stepinčeva odvija se u znaku obilježavanja 25. obljetnice njegova proglašenja blaženim, na Mariji Bistrici, subotu, 30. rujna ove godine.

1. TRODNEVNICA: Kao Župa koja je u našoj Nadbiskupiji prva osnovana pod Stepinčevim imenom, pozvani smo sudjelovati u ovoj svečanoj proslavi. Zato ćemo tradicionalnu trodnevnicu ove godine započeti ranije, od 27. do 29. rujna, a uz sudjelovanje župnih zborova predvodit će je don Anton Šuljić.

2. BISTRIČKO SLAVLJE: Pozivamo mlade, pješake, članove svih župnih zajednica i skupina te ostale vjernike na Mariju Bistricu, 30. rujna:

1. Autobus polazi u 7 sati, a cijena karte je 10 eura.

2. Pješaci hodočaste preko Kašine, do koje se dolazi autobusom ZET-a s okretišta Dubec (linija 263 Dubec - Kašina - Planina Gornja), koji kreće u 6,15 sati, a u Kašinu dolazi oko 6,40 sati. Polazak sa Savice tramvajem je u 5,15 s tramvajskog stajališta Slavonska (ispod "petlje"). U prvom dijelu puta, od Kašine do Laza, hoda se kolnikom (korisno je da dio pješaka ponese reflektirajući prsluk) i pločnikom, uz vrlo kratku prečicu šumskim putem. Drugi dio, od Laza do Marije Bistrice, uobičajeni je hodočasnički put. Sâmo hodanje nešto bržim tempom traje tri sata.

Pješaci koji se žele vratiti organiziranim autobusom zajedno s drugim župljanima trebaju se prijaviti u Župni ured radi organizacije prijevoza, najkasnije do 27. rujna. Cijena prijevoza za njih je 5 eura.

Program hodočašća:

  • u 9,00: pobožnost Križnoga puta
  • u 10,15: duhovna priprema za misu
  • u 11,00: svečano misno slavlje

Prijenos misnog slavlja bit će moguće pratiti u programu Hrvatskog katoličkog radija. Na početku svete mise bit će predslavitelju nadbiskupu Kutleši stavljen palij, znak službe metropolita.

3. BLAGDAN U ŽUPI: Središnju župnu proslavu ovogodišnjeg Stepinčeva u nedjelju, 1. listopada, u 10 sati, u školi, predvodi preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i kancelar NDS-a. Toga dana nema svetih misa u 9 i u 11 sati.

U ponedjeljak, 2. listopada, nakon večernje mise u kapeli, krećemo na molitvenu šetnju sa svijećama, koja će završiti euharistijskim klanjanjem do 22 sata.

Na sam blagdan, u utorak 3. listopada, također u kapeli, misu u 17 sati predvodi preč. Ivan Miklenić, a u 18,30 sati, p. Ivan Tambolaš.

Tradicionalno hodočašće školske djece Stepinčevim putem, od katedrale u Remete, i ove se godine održava u subotu nakon Stepinčeva, 7. listopada. Polazak je ispred katedrale u 8,45 sati, a hodočasnička misa u Remetama je u 11 sati. Povratak javnim prijevozom.

Pozivamo vas da i ove godine, prema svojim mogućnostima, pridonesete proslavi blagdana. Kolače ili kakvo piće možete donijeti u nedjelju, 1. listopada, do 9,30 sati.

Pozivamo sve štovatelje bl. Alojzija Stepinca, Trnjane i druge Zagrepčane, vjernike i sve ljude dobre volje, a osobito mlade, da se pridruže slavlju i molitvi za izgradnju župne crkve na Savici.

TAGOVI: djeca , hodočašće , Marija Bistrica , mladi , obitelj , odrasli , Stepinac , Stepinčevo

DANAS U ŽUPI

18:00 križni put
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
18:30 večernja misa
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
20:30 zajednica mladih
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
11:00 obiteljska misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:30 misa
Subotom i ponedjeljkom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed, Krunica: pola sata prije mise ili križnog puta.
Križni put: utorkom i petkom u 18 sati.
Časoslov: ponedjeljkom i subotom na početku mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 642 | god. 15. | 25.2.2024.

listic

Župni ured otvoren je od utorka do petka od 17 do 18 sati.