Krizma

Pismo župnika roditeljima budućih krizmanika

Poštovani roditelji,

nova školska godina, u kojoj je Vaše sada već veliko dijete krenulo u osmi razred, za Vašu bi obitelj mogla biti posebno važna i svečana. Naime, uobičajeno je da učenici osmih razreda koji su vjernici katolici primaju sakrament potvrde ili krizme kao znak da su sposobni i spremni u Crkvi preuzeti različite oblike suodgovornosti.

Ako Vi i Vaše dijete želite da ono primi krizmu, potrebno je uključiti ga u župnu katehezu koja je, kao priprava za sakramente ispovijedi, pričesti ili krizme, obvezatna i pretpostavlja redovito pohađanje školskog vjeronauka, već pet godina unatrag. Razumljivo je također da roditelji koji ne žele da im djeca postanu praktični vjernici neće upisivati djecu na župnu katehezu.

Da bismo što bolje započeli ovu pripravu, pozivam Vas na roditeljski sastanak, u četvrtak, 14. rujna 2023., u 19,30 sati, u Pastoralnom centru, Zvonimira Rogoza 1.

Tom ćemo prigodom dogovoriti oblike suradnje na koje ste spremni i obveze koje ćete prihvatiti Vi i Vaše dijete: (1) aktivno sudjelovati na svetoj misi nedjeljom u 18,30 sati (u školi), te (2) pohađati redovite katehetske susrete, jedan školski sat tjedno, u Pastoralnom centru; raspored će biti objavljen početkom listopada.

Dijete možete prijaviti do 20. rujna putem obrasca na našoj Internet stranici. Nakon toga doći ćete s djetetom na upis, 21. ili 22. rujna, od 19 do 20 sati, donijeti potpisanu Suglasnost, te ako je dijete pričešćeno u nekoj drugoj župi, Potvrdu o primljenim sakramentima ili Obiteljsku knjižicu.

Razmislite također o izboru prikladne osobe za kumovanje. Kumovi neka u vlastitoj Župi pribave Posvjedočenje koje ćete do prosinca ove godine donijeti u Župni ured.

Ako ne stanujete na području Župe bl. Alojzija Stepinca, molimo Vas da svoje dijete ne prijavljujete ovdje, nego u vlastitoj župi - onoj kojoj pripadate po mjestu stanovanja. Vjernici se, naime, okupljaju u vlastitoj župnoj zajednici i u njoj primaju sakramente, a ujedno djeca rastu u vjeri u sredini u kojoj i žive.

Od srca Vas pozdravljam i radosno očekujem!

Antun Vukmanić, župnik


Obrazac za prijavu
Suglasnost (PDF)

DANAS U ŽUPI

18:30 večernja misa
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
20:30 zajednica mladih
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
11:00 obiteljska misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:00 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed: pola sata prije mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 620 | god. 14. |24.9.2023

listic

Župni ured otvoren je od utorka do petka od 17 do 18 sati.