Prva pričest

Izbor termina i grupe za prvopričesnike

Grupu i termin kateheze za prijavljene prvopričesnike možete odabrati korištenjem obrasca na poveznici: https://www.zupa-bl-stepinac.hr/prva_pricest/izbor/.


Pismo župnika roditeljima budućih prvopričesnika

Poštovani roditelji,

nova školska godina, u kojoj je Vaše dijete krenulo u treći razred, za Vašu bi obitelj mogla biti posebno važna i svečana. Naime, uobičajeno je da učenici trećih razreda koji su vjernici katolici po prvi puta primaju sakramente ispovijedi i pričesti.

Ako želite da i Vaše dijete primi ove sakramente, potrebno je uključiti ga u župnu katehezu (vjeronauk). Ona je, kao priprava za sakramente ispovijedi, pričesti ili krizme, obvezatna te pretpostavlja i redovito pohađanje školskog vjeronauka. Razumljivo je također da roditelji koji ne žele da im djeca postanu praktični vjernici neće djecu upisivati na župnu katehezu.

Da bismo što bolje započeli ovu pripravu, pozivam Vas na roditeljski sastanak, u srijedu, 13. rujna 2023., u 19,30 sati, u Pastoralnom centru, Zvonimira Rogoza 1.

Tom ćemo prigodom dogovoriti oblike suradnje na koje ste spremni i obveze koje ćete prihvatiti Vi i Vaše dijete: (1) aktivno sudjelovati na svetoj misi nedjeljom u 9 sati (u školi), te (2) pohađati redovite katehetske susrete, jedan školski sat tjedno, u Pastoralnom centru; raspored će biti objavljen početkom listopada.

Dijete možete prijaviti do 18. rujna putem obrasca na našoj Internet stranici. Nakon toga doći ćete s djetetom na upis, 19. ili 20. rujna, od 19 do 20 sati, donijeti potpisanu Suglasnost, te, ako je dijete kršteno u nekoj drugoj župi, Potvrdu o krštenju ili Obiteljsku knjižicu. To će ujedno biti prilika da upoznam Vas i Vaše dijete.

Ako ne stanujete na području Župe bl. Alojzija Stepinca, molim Vas da svoje dijete ne prijavljujete ovdje, nego u vlastitoj župi – onoj kojoj pripadate po mjestu stanovanja. Vjernici se, naime, okupljaju u vlastitoj župnoj zajednici i u njoj primaju sakramente, a ujedno djeca rastu u vjeri u sredini u kojoj i žive.

Od srca Vas pozdravljam i radosno očekujem!

Antun Vukmanić, župnik


Obrazac za prijavu
Suglasnost (PDF)

DANAS U ŽUPI

18:30 večernja misa
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
20:30 zajednica mladih
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
11:00 obiteljska misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:00 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed: pola sata prije mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 620 | god. 14. |24.9.2023

listic

Župni ured otvoren je od utorka do petka od 17 do 18 sati.