Audio & Video

25 godina s bl. Alojzijem Stepincem (2. STUDENOGA 2023.)

(Hrvatski katolički radio)

Obilježavamo 25. godišnjicu od Stepinčeve beatifikacije. Je li se dogodio pomak bliže onome što je bl. Stepinac – uzor i duhovni velikan? Za što smo iskoristili ovih 25 godina? I kako provesti vrijeme čekanja kanonizacije? Kako narod čuva osjećaj za Stepinčevu svetost? Jesmo li u ovih 25 godina uspjeli domaćoj, ali i svjetskoj javnosti, pobuditi zanimanje za istinu o bl. Alojziju Stepincu, te kako su nam u tome pomogli znanstvenici iz inozemstva? Kako živi prva župa posvećena bl. Stepincu nakon beatifikacije, a nema svoju vlastitu crkvu? Je li čudo za kanonizaciju spremno? I koja se čuda po njegovom zagovoru događaju danas? O ovim zanimljivim pitanjima u emisiji "Argumenti" u ponedjeljak, 2. listopada u 08:10 govore naši gosti: mons. Juraj Batelja, postulatora kauze za kanonizaciju bl. A. Stepinca, izv. prof. dr. sc. Tomislav Anić s Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i vlč. Antun Vukmanić, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca, Trnjanska Savica (Zagreb). Urednica emisije je Tanja Maleš

Hrvatska katolička mreža · Argumenti - 02.10.23.

Novo srce (17. PROSINCA 2022.)

(Laudato TV)

U goste fra Ivanu Matiću dolazi vlč. Antun Vukmanić, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca u zagrebačkoj četvrti Savica. S gledateljima će u emisiji podijeliti svoje osobno svjedočanstvo hoda s blaženikom Stepincem koji je, prema riječima sv. Ivana Pavla II., najsvjetliji primjer našeg hrvatskog naroda. Govorit će kako se u njegovoj župi, koja već 23 godine djeluje bez crkve, priprema za blagdan Božića.

Susret u dijalogu (18. LISTOPADA 2021.)

(Hrvatski radio)

Desetak zagrebačkih kvartova odnosno župa nema crkvu ili nema adekvatni sakralni prostor - u Jelkovcu vjernici slave mise u atomskom skloništu, u Španskom na livadi, u Botincu i na Kajzerici u prenamijenjenoj obiteljskoj kući, na Rudešu u crkvi koja im je premala, na Trnjanskoj Savici do nedavno u prostorima škole, a sada ne mogu ni tamo jer se škola obnavlja. Uz zagrebačku katedralu brojne su crkve stradale u potresu - kako teče njihova obnova? Postoje li zapreke u izgradnji i obnovi crkvi i koje su to? Koje su to naslijeđene poteškoće o kojima je nedavno na Mariji Bistrici govorio kardinal Josip Bozanić. Dok poziva novu gradsku vlast na dijalog i prikladna rješenja, ističe da je moguće naći putove koji vjernicima ne nanose nepravdu. O izgradnji crkava u gradu Zagrebu te obnovi u potresu oštećenih sakralnih objekata u emisiji govore: mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i potpredsjednik Odbora za obnovu zagrebačke katedrale i vlč Antun Vukmanić - župnik župe bl. Alojzija Stepinca na Savici u Zagrebu. Urednica emisije je Blaženka Jančić.


Aktualno - Ostaje li Župa bl. Alojzija Stepinca, Trnjanska Savica na cesti? Gost: vlč. Antun Vukmanić (2. RUJNA 2021.)

(Hrvatski katolički radio)


Predstavljamo župu bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici (6. TRAVNJA 2021.)

(Radio Marija)

U programu Radio Marije u utorak u 9  predstavili smo župu bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. U emisiji je gostovao vlč. Antun Vukmanić, a uređivao i vodio Ivan Mesarek.

Župa je nastala diobom dviju Župa: Krista Kralja na Krugama i Sv. Obitelji na raskršću Držićeve i Vukovarske avenije. Kakva li slučaja?! Upravo te dvije Župe osnovao je pred početak Drugog svjetskog rata kardinal Alojzije Stepinac. Granice Župe su: na sjevernoj strani Slavonska avenija, na južnoj strani rijeka Sava, na istočnoj strani Avenija Marina Držića i na zapadnoj strani Križna ulica. Prema dekretu, Župa slavi svojega zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca, 3. listopada, na dan kada je proglašen blaženim. Teritorijalno Župa nije velika jer zauzima praktično jednu gradsku četvrt, ali je broj stanovnika velik. Na području Župe danas stanuje preko 10 000 ljudi, od čega je većina vjernika, oko 7000. Vlč. Antun Vukmanić župnik je od 23. kolovoza 2012. do danas.

Preuzeto s mrežnog mjesta Radio Marije.


Sutra je dan Gospodnji (03. LISTOPADA 2020.)

(Hrvatski katolički radio)


Srebrnomisnički jubilej župnika Antuna Vukmanića (28. LIPNJA 2020.)


VIDEO-TRODNEVNICA "Ništa više neće biti isto..." (30. TRAVNJA - 02. SVIBNJA 2020.)

1. ISPOVIJED

Ako već Stožer kaže da "ništa više neće biti isto", zašto to ne bismo primijenili i na svoj odnos s Bogom i sakramentalni život? Što možemo unaprijediti?

Nakon 40 dana bez zajedničkih slavlja sakramenata, uskoro smo opet zajedno!

Tako velika stvar zaslužuje dobru pripremu srca i duše, i zato:2. SVETA MISA

„... I uvijek će misa biti nerazumljiva, bit će nam besplodna, da ne kažem dosadna, suvišna, dokle god neke stvari ne shvatimo i ne promijenimo. I onda – ništa više neće biti isto.“:3. SVETA PRIČEST

„Daj mi, blagi Bože, tako primiti tijelo tvoga jedinorođenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, rođena od Marije Djevice, da se ucijepim u njegovo otajstveno Tijelo i ubrojim među njegove udove. Preljubazni Oče, daj mi jednom otkrivena lica zauvijek gledati tvoga ljubljenog Sina koga sada kao putnik želim primiti pod vrelom sakramenta.“
Na takav način primajući svetu pričest – ništa više neće biti isto:


Hodaj uza me i budi mi prijatelj (21. TRAVNJA 2020.)

(Radio Marija)

Večerašnja tema je prilika za evangelizaciju.
Emisiju uređuje i vodi Ines Sosa Meštrović, a gostuju Dominik Petar Čavka, Katarina Oremuš, vlč. Antun Vukmanić, Ivana Bosnić i vlč. Josip Ivešić


SRETAN USKRS (12. TRAVNJA 2020.)

USKRS: NIJE ODGOĐEN!

MIR VAMA!“: NIJE ODGOĐEN!

NE BOJTE SE!“: NIJE ODGOĐENO!


Cvjetnica s Presvetim (5. TRAVNJA 2020.)

Ove godine "židovska djeca" nisu mogla "doći u susret Gospodu" i klicati u sav glas: "Hosana u visini!", pa je zato Gospodin naš, Bog naš došao u susret nama, svojoj djeci!


Pokorničko bogoslužje - posebno izdanje (3. TRAVNJA 2020.)

Posebno "pandemijsko" izdanje pokorničkog bogoslužja, u korizmi godine Gospodnje 2020.
"Zgriješismo kao oci naši, činismo bezakonje, bezbožno radismo."


"I blagoslov Boga svemogućuega..." (29. OŽUJKA 2020.)

"I blagoslov Boga svemogućega..."
... uz pozdrave svima, gdje god bili!


Prosudbe – 60. obljetnica smrti bl. A. Stepinca (29. VELJAČE 2020.)

(Laudato TV)

Nedavno smo obilježili 60. obljetnicu smrti blaženog kardinala Stepinca. Hrvatskom narodu on je uzor i primjer čvrste i nepokolebljive vjere, milosrđa i domoljublja. Ipak, nekima i dalje trn u oku. Tako danas na prostorima Župa u Zagrebu koje je upravo kardinal Stepinac osnovao vjernici već 20 godina čekaju na gradnju crkve. O tome razgovaramo s našim gostima Lili Gracin, predsjednicom Udruge građana Stepinčeva Savica i dr. sc. Tomislavom Jonjićem, pravnikom, povjesničarom i publicistom.


Kursiljo krizmanički tečaj (31. SIJEČNJA - 02. VELJAČE 2020.)


Sv. Nikola i bl. Alojzije u Župi (PROSINAC 2019.)


Izdvojeno (4. LISTOPADA 2019.)

(Laudato TV)

U četvrtak, 3. listopada svečanim misnim slavljem u predvorju OŠ Jure Kaštelana koje je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, proslavljena je svetkovina bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici, po kojemu je Župa dobila ime, te dvadeseta obljetnica rada Župe.


Aktualno u 17:30 (3. LISTOPADA 2019.)

(Hrvatski katolički radio)


Izdvojeno (4. LISTOPADA 2016.)

(Laudato TV)

Završna proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici 3. listopada počela je svetom misom u prepunom Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca, a nastavljena i kulminirala procesijom sa svijećama te molitvenim bdijenjem i programom u parku u kojemu je planirana gradnja Župne crkve posvećene bl. Alojziju Stepincu.


Sutra je dan Gospodnji (01. LISTOPADA 2016.)

(Hrvatski katolički radio)


Susret u dijalogu (26. RUJNA 2016.)

(HRT Radio, I. program)

U emisiji razgovaramo o izgradnji crkvi u gradu Zagrebu. Povod tome je izgradnja katoličke crkve i pastoralnog prostora u parku na Trnjanskoj Savici čemu se protive građani okupljeni u Inicijativi Čuvamo naš park. Župa blaženoga Alojzija Stepinca na Savici dobila je sve dozvole za gradnju, a građani žele sačuvati zelenu površinu u kvartu. Zašto u novome Zagrebu nedostaje crkvi i zašto njihova gradnja izaziva prosvjede građana? Je li moguće ubuduće izbjeći ovakve situacije? Kako se planira gradnja sarkalnih objekata u novima kvartovima? U emisiji gostuju - u ime grada Zagreba, savjetnik za vjerska pitanja Stipo Zeba, župnik župe Bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici Antun Vukmanić i u ime inicijative Čuvamo naš park - Igor Kramarić. Telefonom nam se pridružuju i pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski te arhitekt i idejni autor crkve na Savici Aleksandar Bašić. Uređuje i vodi Blaženka Jančić.


IZ RIZNICE ŽUPNIH ZAJEDNICA - župa bl. Alojzija Stepinca, Savica (13. RUJNA 2016.)

(Radio Marija)


Izdvojeno – Gradnja Crkve blaženoga Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Savici (26. KOLOVOZA 2016.)

(Laudato TV)

U zagrebačkom kvartu Savica godinama se čeka gradnja Crkve hrvatskoga nadbiskupa, kardinala, blaženika Alojzija Stepinca. Župa je osnovana 1999. godine, a nema primjerenog prostora za služenje Svete Mise, okupljanje ljudi. Tako je kao pomoćna lokacija poslužila i Osnovna škola Jure Kaštelana. Grad Zagreb izdao je lokacijsku dozvolu za gradnju Crkve 9. kolovoza 2016. godine. Dozvola je nepravomoćna dok traje rok za žalbe. Nakon isteka roka, čeka se rješenje Ministarstva graditeljstva.

Javnost je u posljednje vrijeme mogla susresti mnoge argumente i protuargumente. Posebno na relaciji župa – inicijativa ”Čuvajmo naš park”. Pitali smo stanare i stanarke o čemu je riječ?


ZOOM ZG (22. SRPNJA 2016.)

(Z1 televizija)


TRAG VJERE (18. SRPNJA 2016.)

(Hrvatski radio, I. program)


MIR I DOBRO (17. SRPNJA 2016.)

(HRT)


CRKVA NA SAVICI (15. SRPNJA 2016.)

(Hrvatski katolički radio)


PRIJENOS SVETE MISE - TIJELOVO (26. SVIBNJA 2016.)

(Hrvatski radio, I. program)


HRT PRIJENOS MISE (23. KOLOVOZA 2015.)

(HRT na zahtjev)


SPOT SNIMAN U KAPELI NAŠEGA PASTORALNOG CENTRA (STUDENI 2014.)

(snimila zajednica Duhovni kutak - bivši i sadašnji učenici XI. gimnazije, Zagreb)


STEPINČEVO 2014. - KONCERT ZBORA MLADIH (28. RUJNA 2014.)


PRIJENOS SVETE MISE - POSVETA ŽUPE BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU (13. LISTOPADA 2013.)

(Hrvatski radio, I. program)


PRIJENOS SVETE MISE - DUŠNI DAN (2. STUDENOG 2014.)

(Hrvatski radio, I. program)

DANAS U ŽUPI

00:00 cjelonoćno klanjanje
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1
07:30 jutarnja misa
Pastoralni centar, Z. Rogoza 1

RASPORED MISA I POBOŽNOSTI

Nedjeljom - u školi:
09:00 župna misa
18:30 misa s mladima
Radnim danom
(osim ponedjeljka)
- u Pastoralnom centru:
18:00 krunica
18:00 prilika za ispovijed
18:30 misa
Subotom
- u Pastoralnom centru:
07:30 misa
Euharistijsko klanjanje: četvrtkom od 19 do 19,30 sati, petkom cjelonoćno.
Ispovijed: pola sata prije mise.

ŽUPNI OGLASI | LISTIĆ

br. 659 | god. 15. | 23.6.2024.

listic

ŽUPNI URED

Župni ured otvoren je od utorka do petka, nakon mise.